Bingöl’ün yaylalarında arıcılar tarafından klasik tekniklerle üretilen kütük balının hasadı başladı.
Bingöl’ün Ilıcalar bölgesindeki yüksek rakımlı yaylalarda, arıcılar tarafından klâsik tekniklerle üretilen kütük balının hasadı başladı. Bölgedeki arıcılar, ilkbahar aylarında kütüklerin içerisine sadece arıları yerleştiriyor. Bu usulde, arıların bal yapma sürecine rastgele bir katkı unsuru ya da yapay usul dahil edilmiyor. Sonbahara hakikat kütükler içerisinde olgunlaşan bal, hasat ediliyor. Klasik üretim usulü sayesinde hem doğallığını hem de besin bedelini koruyan kütük balı, piyasada büyük ilgi görüyor.
Kütük balının hem lezzeti hem de şifa istikametinden hayli kıymetli olduğunu vurgulayan arıcı Nihat Kanat, kilosunu 3 bin 500 TL’den satışa sunduklarını tabir etti. – BİNGÖL
More Stories
Van, Hakkari, Bitlis ve Muş’ta Gaziler Günü kutlandı
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Muş’ta “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” programında konuştu Açıklaması
Muş’ta 19 Eylül Gaziler Günü Merasimi Düzenlendi